Inspiration

3 gode råd til studerende

Efter at have været studerende i, ja, snart mange år; Først folkeskolen, så videre til gymnasiet og nu er jeg igang med mit 2. år på universitet, har jeg efterhånden fået lært mig nogle ting, som jeg mener er meget brugbare.
Generelt er det små simple råd, som jeg selv har fået af andre og som jeg har taget til mig, som helt simpelt sagt “har gjort livet lidt nemmere og mere overskueligt” som studerende. Så derfor syntes jeg, at det var på sin plads at dele disse råd, hvis de kunne hjælpe andre studerende derude.

1. MICROSOFT ONENOTE (notesprogram)
Problemet med at være studerende, og især universitetsstuderende er generelt at det hele virker liiiidt for uoverskueligt mht. lektier, noter osv. Jeg har selv mange klassekammerater der sidder og skriver noter ned i tusindevis af forskellige word dokumenter, og når de så skal til eksamen, kan de have svært ved hurtigt at finde det de skal bruge. I gymnasiet fik jeg et tip af en af mine veninder: Microsoft onenote.
Og “mit liv har aldrig været det sammen siden”, er måske en overdrivelse, men i hvert fald har jeg fået meget bedre styr og overblik over mine noter. Endnu et plus ved dette program er, at man kan søge på ord i det, og VOILA så kommer den frem med de steder hvor du har skrevet det ord ned: mildest talt genialt!
Man kan få Microsoft onenote til både standard computer og til Mac.
Nedenunder kan I se hvordan at notesprogrammet ser ud. Du laver simpelthen en “bog” (i eksemplet her hedder min bog “CBS 3. semester”). Herefter kan du f.eks. vælge at inddele den i de fag du har (i eksemplet kan i se de 4 fag jeg har på dette semester), og under hvert fag kan man så lave “kategorier”.
Skærmbillede 2015-11-26 kl. 10.37.49

2. LAV EN SEMESTER LÆSEPLAN
Noget af det første jeg ‘freakede’ ud over da jeg startede på universitetet var at ‘lectio’ (intranettet fra gymnasiet) ikke længere sagde hvad man skulle gå ind og læse fra time til time. PANIK! Men vores mentor på universitetet anbefalede at man gik ind og lavede sig en semester læseplan. Dette kræver lidt tid i starten af hvert semester, men det gør virkelig resten af semestret hundrede-tusinde-millioner-gange mere overskueligt. Så brug lige lidt tid på, i starten af hvert semester, at finde ud af hvad du skal læse til hvornår og put det ind i dit dokument. Jeg laver bare min læseplan i word, og så overstreger jeg det jeg mangler at læse med gult. Når jeg har så har læst de forskellige lektier, overstreger jeg dem bare i dokumentet. Super nemt og overskueligt!
Skærmbillede 2015-11-26 kl. 10.38.16

3. HUSK VAND, MAD & SNACKS TIL FORELÆSNINGERNE
Mit sidste råd er ret simpelt, men har alligevel pænt stor betydning for hvor meget du får ud af forelæsningerne. Husk husk husk(!) at tage vand med, samt mad eller snacks til de forelæsninger. Det kan godt være at forelæsningen kun varer 2,5 time og du tænker at du sagtens kan klare dig uden mad der. Men, hvis det sker at du først begynder at blive sulten – så bliver du i den grad også ukoncentreret, og tænker kun på at du skal have noget at spise hurtigst muligt (og så kan 1/2 time eller bare 20 minutter altså godt være lang tid). Så lige for at stabilisere ens blodsukker, så tag bare en lille smule mad med, just in case.

Det var lige mine 3 råd til studerende, jeg håber at der er nogen derude der kan bruge det til noget 🙂 Og hvis I har andre gode råd, så skriv dem endelig i kommentarfeltet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply