Health

3 grunde til at vælge en sundere livsstil

Skærmbillede 2015-11-18 kl. 10.43.53

For ca. 3 år siden, efter at at have læst en bog, blev for først rigtigt opmærksom på alt det gode som sund kost og livsstil kan gøre for ens krop. Og derefter har det været lidt af en rutschebane tur i flere år mht. kosten. Det har været næste fanatisk sundt, til totalt usundt igen – men nu føler jeg endelig at jeg er ved at have fundet en meget god balance. For jeg lader både mig selv hygge med lidt kakao, kager, popcorn osv. engang imellem, men primært har jeg til hverdag fokus på at spise sundt.

Men hvorfor? er der så nok nogle der spørger. Og det er så her jeg tænkte på, at jeg ville komme med mine grunde til hvorfor jeg synes at man skal prøve at leve et sundt liv.

Skærmbillede 2015-11-18 kl. 10.43.28

1. For din krops skyld: for at din krop kan fungere ordentligt, er det vigtigt at man fylder den med gode ting (frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter), som samarbejder med kroppen om at holde den igang. Dette er en af mine vigtigste motivationsfaktorer for at spise sundt. Jeg ved at jeg kun har denne ene krop resten af livet, og jeg har set på andre, hvordan usund kost kan påvirke kroppen på en virkelig negativ måde; den fungerer ikke ordentligt, meget sygdom, livsstilssygdomme osv. Jeg vil gerne have at min krop fungerer optimalt HELE livet, og det er primært derfor at jeg spiser sundt (til dette punkt føler jeg også at det er vigtigt at man også får noget motion og holder kroppen igang, det behøves jo ikke at være det helst store, det kan såmænd bare være at gå en lille tur hver dag).

2. For din huds skyld: jeg har i rigtig mange år døjet med lidt bumser hist og her, og det lider jeg faktisk stadig af engang imellem. Jeg ved godt at det både er det hormonelle system der sætter gang i dette, men jeg kan udemærket også godt se og mærke på egen krop, at der typisk kommer små udbrud i huden når jeg har spist ‘lidt ekstra usundt’. Jeg elsker en fin og ren hud der stråler, og det er faktisk også endnu en ting som virkelig motiverer mig til at spise sundt, da jeg ved at hvis jeg fylder min krop med gode sunde sager – så ‘belønner’ min krop mig også, med en fin og strålende hud!

3. For din energis skyld: dette punkt glemmer jeg nok nogle gange, for det er typisk hvis jeg allerede er ved at blive træt (f.eks. på studiet til forelæsninger), at man så tyer til de mere ‘usunde sager’ (fordi det netop er det som frister i kantinen). Og det er SÅ dumt. For ved at vælge de usunde sager på netop de tidspunkter hvor jeg er ved at blive træt og uoplagt, så bliver jeg kun endnu mere træt og uoplagt efter at have spist sådan noget. Selvfølgelig skal der være plads til en lille kage eller kanelsnegl engang imellem. Men hvis man f.eks. har brug for mere energi i hverdagen, så er dette ærlig talt ikke vejen frem  – i hvert fald ikke for mig. Det er også derfor, har jeg efterhånden erfaret, at det er SÅ dumt at handle ind mens man er sulten – for det er typisk der man så bliver virkelig fristet til lige at købe en chokolade eller noget andet usundt. Så derfor prøver jeg på sin vis altid at spise mig mæt i sunde sager, eller at have sunde snacks ved min side. 
Skærmbillede 2015-11-18 kl. 10.43.02

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply