Holistic beauty & skincare Inspirering people

INTERVIEW MED HOLISTISK HUDTERAPEUT SHARON BJØRLING

Sharon arbejder som Holistisk Hudterapeut og udbyder blandt andet biopeelinger og giver holistiske hud/sundhedsråd til sine klienter. Jeg er vild med Sharons holistiske tilgang til hudpleje og sundhed, og jeg har derfor set frem til at kunne dele dette interview med jer, hvor i blandt andet kan læse om Sharons rejse dertil hvor hun er i dag, hendes bedste skønhedstips til både indvendig og udvendig pleje, og meget mere. Tag godt imod, Sharon.

Kan du fortælle lidt om dig selv. Hvem du er og hvad du laver til daglig?

Jeg er halv englænder og halv dansker. Født i DK men har boet i forskellige lande. Bl.a. i Cairo (2), New York (8) og Ankara (4). Jeg har gået i dansk folkeskole i 2 år fra 5-7 klasse. Det var en stor udfordring at vende tilbage til DK (som 18-årig) efter så mange år i udlandet. Jeg skulle bygge et netværk op, lære at tale sproget ordentligt og finde ud af hvad jeg evt. skulle læse. Det var ikke let at søge ind på uddannelser med en udenlandsk studentereksamen. Danmark var meget lukket overfor andre skolesystemer end deres egne.

Jeg har altid haft meget mod og jeg tror at det er det, som har bragt mig længst. Mod til at komme videre, mod til at tro på at ting nok skulle lykkedes, hvis jeg arbejdede hårdt nok. I dag er jeg blevet klogere for det er ikke sundt at presse sig selv så hårdt. Med mod kommer også angst, som for mig, kom i form af social fobi. En angst, som jeg har lært af leve med og lytte til. Jeg ser det som en slags kærlighedserklæring, der fortæller mig når jeg overskrider mine grænser for hvad der er godt for mig. Jeg har lært at lytte til min indre stemme og mavefornemmelse.

Samtidig er jeg også et sensitivt menneske, og er faktisk først blevet bevidst om det i en ret sen alder. Jeg stillede store krav til mig selv og følte jeg altid skulle leve op til nogle forventninger (nok mest fra mig selv). Min opvækst var kærlig, men også præget af usikkerhed og ængstelse.  Min skolegang var ekstrem hård og jeg lærte, fra en tidlig alder, at være målrettet og arbejde hårdt for at opnå mine mål. I Tyrkiet gik jeg på en militær skole igennem Department of Defense Schools, Mediterranean. Sport, disciplin og hårdt arbejde blev præmieret. Jeg læste fra tidlig morgen til sent om aftenen og var konstant til tests og eksaminer. Jeg var altid nervøs for jeg var en 12 tals pige (straight A student) med en masse store planer.

Det var som at få en kold klud i hovedet da jeg vendte hjem til DK. Alle de fine forestillinger jeg havde om min fremtid faldt til jorden.  Alt det hårde arbejde var ligegyldigt for jeg kunne ikke søge ind nogle steder og hvis jeg overhovedet skulle have en chance, var jeg nødt til at tage gymnasiet om igen. I dag er min studentereksamen godkendt fra disse skoler i udlandet, men ikke dengang i 1986.

Jeg var meget frustreret, og i stedet valgte jeg at finde et arbejde. Jeg fik job som ufaglært sygehjælper på et plejehjem, hvor jeg mødte en masse søde mennesker og lærte at tale bedre dansk. Det var en god tid, men jeg kom til skade på jobbet og besluttede mig for, at nu var det tid til at søge ind på en uddannelse…..uanset hvad. Jeg uddannede mig først til klinikassistent; derefter tandplejer og senere lærer. Sundhed har altid fyldt meget i mit liv, så det var meget naturligt for mig at gå den vej. Jeg var så heldig at få et job som lærer på Tandlægeskolen på KU. Der var jeg i 22 år. Jeg havde dog en følelse indeni, at jeg skulle prøve noget andet en dag. Tiden går stærkt og man gror lidt fast i tingene.

Jeg er 52 år, gift i 14 år med en vidunderlig mand og mor til 2 piger på 11 og 13 samt bonusmor til 2 piger på 21 og 23.  Jeg blev mor i en relativ sen alder. Jeg er det man kalder en ”third culture kid” og ifølge en del forskning, så binder vi os senere i livet end andre. Jeg havde faktisk afskrevet børn da jeg mødte min mand. Han havde to søde piger i forvejen og jeg var tilfreds med det. Men skæbnen vil noget andet, og jeg blev mor til to dejlige piger. Det er utroligt vigtigt for mig, at de får en tryg og kærlig barndom. Alt ændrer sig når man får børn. Alle beslutninger foretages udefra hvad der er bedst for børnene. Det er en anden slags usikkerhed og bekymring der melder sin ankomst. Man er ikke kun sig selv længere og alle valg har en konsekvens, som påvirker hele familien.

“Jeg har altid haft meget mod og jeg tror at det er det, som har bragt mig længst. Mod til at komme videre, mod til at tro på at ting nok skulle lykkedes, hvis jeg arbejdede hårdt nok. I dag er jeg blevet klogere, for det er ikke sundt at presse sig selv så hårdt”

Kan du fortælle os hvordan du blev interesseret i at arbejde med det, som du gør i dag?

Der er et længere tilløb til det jeg beskæftiger mig med i dag. Jeg har altid interesseret mig for huden og plejet mig selv i en ret tidlig alder. Min mor har lært mig at uanset, hvor træt man er, skal man altid fjerne makeup inden man går i seng og pleje sin hud. Jeg kæmpede også med min hud. 

Jeg havde cystisk akne i 20´erne og fik rosacea i forbindelse med min første graviditet i slut 30´erne.  Jo mere jeg pressede mig selv, jo værre blev det. Jeg kan nu se sammenhængen i min huds tilstand og stressede perioder i mit liv og jeg er blevet meget bevidst om hvordan vores mindset og livsstil påvirker vores hud.

I 2015, Som 46 årig fik jeg konstateret brystkræft i et tidlig stadie. Det kom som et kæmpe chok. Jeg kunne ikke forstå, at det kunne ramme mig. Jeg havde, for det meste, altid levet sundt. Jeg var ikke arvelig disponeret. Jeg valgte, efter flere operationer, at fjerne mit bryst. (Jeg har sidenhen fundet ud af, at mine gener viser, at jeg har svært ved at afgifte brugte hormoner, herunder østrogen.) Den gang brugte jeg masser af skønhedsprodukter, fyldt med skadelige stoffer. Dem havde jeg forkælet mig med i årevis uden at vide, at de kunne forstyrre mine hormoner osv. I dag går jeg meget op i hvad jeg bruger på min hud og jeg fremstiller en del selv, så jeg ved helt præcist hvad der er i.

Da jeg var sygemeldt, kunne jeg mærke at min krop nød at holde en pause selvom det var hårdt at miste et bryst.  Nu havde jeg en ”legitim” undskyldning for at være væk fra arbejdet.

Tænk, at man skal helt derud for at myndigøre, at det er okay at være sygemeldt. Jeg nød at slappe af og tage vare på mig selv og være noget for min famile. Det var enormt vigtigt for mig, at jeg nærede mig selv under helingen med en masse gode ting for min krop og sjæl. Jeg ændrede mig. Tiden stod stille, og jeg kunne trække vejret, sådan helt ned i maven.

Jeg forsøgte at komme tilbage på min arbejdsplads, med fuld styrke som inden jeg forlod det. Det blev en lang og sej kamp om at vende tilbage til det kendte……men, jeg kunne ikke finde tilbage. Hende den stræbsomme, som bare fixede det hele og sørgede for, at alle havde det godt.  Men glemte mig selv. Det er den klassiske historie. Jeg gik ned med et brag. Total kollaps præget af insomni i flere måneder.  

Takket være en masse selfhealing, min mand og en god psykolog, fik jeg vendt skuden. Det endte med, at jeg bad om en fratrædelsesordning for jeg kunne ikke være i hamsterhjulet længere. Det var slut. Jeg vil bestemme selv. Jeg havde mulighed for at ændre kurs. Min mand var støttende men også bange. Bange for hvad det ville betyde i forhold til vores økonomi og vores forhold. Jeg var lige pludselig arbejdsløs og vidste ikke hvad jeg ville. Dog vidste jeg, at jeg ikke ville arbejde med noget af det jeg var uddannet i. Den tid er skræmmende men også enormt udviklende. Det tager tid og tro på, at det løser sig.

I 2017 startede jeg på en uddannelse til Holistisk Hudterapeut. Huden har altid interesseret mig. På det tidspunkt vidste jeg ikke helt hvordan jeg skulle kombinere alt den viden om sundhed, jeg havde akkumuleret igennem årene og huden.

En lille iværksætter begyndte at spire inde i mig. Tænk, hvis jeg kunne bestemme selv og lave præcis det jeg havde lyst til. Jeg arbejdede deltid på en klinik, som arbejdede med Functional Medicine. Det var en lærerig tid, men jeg vidste også, at det kun var midlertidigt for jeg bestemte ikke selv hvordan mine arbejdsforhold skulle være. Jeg skulle stadig møde på et fast tidspunkt, bede om fri når jeg skulle noget osv.

I 2018 stiftede jeg bekendskab med Biopeeling. En teknik, som fremskønner hudens regenerering og heling uden brug af unødig kemi. Det er en yderst skånsom behandling da den hverken indebærer brug af usund kemi eller slibning.  En maskine, som skruer tiden tilbage, som da man var i 20´erne i forhold til hudfornyelsen. Maskinen virker både på aldersforandringer og problemhud. Jeg er målløs over hvor effektivt det virker på huden. I maj 2018 stiftede jeg Beauty Health, hvor jeg tilbyder holistisk sundhedsrådgivning og Biopeeling.

Det er gået over alt forventning og det er den bedste beslutning jeg nogensinde har foretaget. Jeg er min egen boss. Her bestemmer jeg min hverdag. Jeg elsker det! Jeg kan sagtens arbejde meget, hvis det er med noget, som fylder mig op. Jeg ser et stort behov for at behandle holistisk i forbindelse med hudlidelser. Jeg opnår flotte resultater når jeg behandler hele mennesket. Det er et samarbejde, hvor klienten er på en, til tider, lang rejse for at opnå problemfri hud, og det lykkedes ofte til sidst. Det er den bedste følelse!

“Jo mere jeg pressede mig selv, jo værre blev det. Jeg kan nu se sammenhængen i min huds tilstand og stressede perioder i mit liv og jeg er blevet meget bevidst om hvordan vores mindset og livsstil påvirker vores hud”

Hvad er dine 3 bedste skønhedstips til at pleje huden indefra?

Den er lidt svær at svare på for jeg gør en del, men de 3 bedste er:

 • En lækker smoothie fuld af antioxidanter og gode fedtstoffer hver dag.
 •  Jeg forsøger at spise sundt til daglig. Jeg undgår for meget sukker, men er ikke fanatisk. Jeg spiser kosttilskud i form af en multivitamintabletter, D-vitamin hele året rundt, C-vitamin, Omega                   3 og Magnesium (Gurkemeje og Astaxanthin pga min rosacea)
 •  Omega 3 fedtsyrer fra Nordic Naturals er et must for mig.  Jeg kan mærke det på min hud når jeg springer over.

Hvad er dine 3 bedste skønhedstips til at pleje huden udefra?

 • Jeg er især glad for hyaluronsyre og squalane til at fugte min hud om morgenen. Og så elsker jeg plantebaseret olier til at pleje min hud om natten. Jeg laver selv serum med en masse gode antioxidanter.
 • Jeg elsker ansigtsmist. Det er en nem og effektiv måde at tilføre huden en masse fugt igennem dagen. Jeg laver ofte en mist af grøn te med glycerin eller jojoba.
 • Biopeeling er absolut det bedste skønhedstip. Jeg får lavet en behandling en gang om måneden og min hud arbejder helt anderledes. Min rosacea er nærmest væk og det strammer min hud op ved at stimulere kollagen og elastin. Jeg synes det er en fantastisk opfindelse! Jeg ved godt, at jeg ikke er den mest troværdig kilde da jeg sælger ydelsen, men jeg er virkelig glad for virkningen og opnår flotte resultater. Og jeg har prøvet meget igennem livet 😊

Hvordan er dine egne daglige skønheds / sundheds ritualer?

 • Jeg starter hver morgen ved at strække ud i sengen. Jeg ved at hvis jeg først kommer op og går i gang med dagen, får jeg det ikke gjort.
 • Jeg drikker et stort glas vand om morgenen. Bare vand – ikke med citron eller eddike. ”Keep it simple” er mit motto. Hvis det bliver for kompliceret, så får jeg det ikke gjort til daglig.
 • Jeg går meget. ca 5-8 km hver dag og en rigtig lang tur i weekenden Jeg skal helst gå om morgenen for dagen skrider og lige pludseligt er det for sent. Jeg lytter ikke til noget eller kigger på mobilen, bare naturen. Lige nu, går jeg også en aftentur med min mand og børn efter aftensmaden.
 • Jeg har døjet med søvnløshed i forbindelse med stress og det har sat sine spor. Jeg skal gå i seng senest 22.30 hver dag. Det er der jeg har nemmest ved at slappe af og falde hen. Så søvn er et must, for min hud også.
 • Jeg elsker ”slow mornings”. Siden jeg trådte ud af hamsterhjulet, har jeg stornydt stille og rolige morgener, hvor jeg ikke skal skynde mig. Jeg kan virkelig ikke skynde mig mere uden at have det dårligt. Jeg har fået en anden rytme og måske har jeg altid haft det sådan, men jeg overhørte det fordi samfundet starter jo meget tidligt om morgenen. I hvert fald for en lærer.
 • Jeg vækker min hud om morgenen enten vha. en rosekvartsrulle eller en tørbørste til ansigtet fra Karmameju. Jeg elsker slow beauty rituals for det trækker mig ind i nuet og beroliger mit nervesystem. Når jeg er rigtig god, laver jeg Guasha massage om aftenen med lækre olier. Jeg synes det er meget vigtigt med egenomsorg. Det er vigtigt at pleje sig selv og vise sine børn, at mor har behov for alenetid og selvkærlighed. Det vil jeg også gerne vise mine døtre, at det er vigtigt at investere tid og energi på sig selv. Jeg oplever så mange stressede kvinder omkring mig. Og jeg synes de bliver yngre og yngre. Det er foruroligende at så mange mennesker går ned med stress. Stress påvirker også huden i negativ retning. Da jeg var mest stresset, havde jeg det værst med min hud og rosacea.
 • Jeg bruger en LEDterapi maske et par gange om ugen. Det er 20 min, hvor jeg ligger og slapper af.
 • Jeg laver en næringsrig smoothie hver dag og bager stenalderbrød og alm brød. Jeg er ikke bange for gluten og bruger helst melsorter med så lidt gluten som muligt.
 • Jeg fik foretaget en DNA test og jeg har øget tendens til inflammation i kroppen. Det kan jeg se på min mor, som kæmper med det på trods af en god livsstil. Jeg ved at jeg har svært ved at afgifte brugte hormoner og derfor sørger jeg for at have et højt fiberindtag og spise kål hver dag. Jeg kan varmt anbefale at teste sine gener for det giver et billede af hvad man skal fokusere mest på. Jeg kaster mig ikke over hele sundhedsjunglen for nu ved jeg, hvor jeg skal forebygge og hvilken kost og evt. kosttilskud der er gode for mig. Det er en rar følelse
 • Masser af kys og kram i hverdagen. Det har selvfølgelig været svært pga. Corona, men jeg kysser og krammer min mand og børn og fortæller dem, at jeg elsker dem hver dag. Det giver mig en følelse af taknemmelighed. Jeg er sikker på at andre også gør det, men jeg synes danskere generelt har svært ved at sige det. Min mor er englænder og det har været meget naturligt at udtrykke kærlighed  i vores familie.
 • Jeg elsker, som sagt, at være i naturen, ofte alene uden at tale med nogen eller se på de sociale medier. Jeg synes ofte det skaber mere frygt af at være på disse medier. Det er vigtigt for mig at finde min egen stil i forhold til marketing. Det er selvfølgelig vigtigt at være på de sociale medier men det skal ikke styre min hverdag. Det er ikke altid at jeg føler mig fyldt op og glad efter tid på dem. Jeg holder af ”word of mouth”, hvor jeg bliver anbefalet af en kunde. Det går langsommere men det giver en fantastisk følelse indeni.
 • Jeg holder af at læse og holde mig opdateret – mest sundhedsbøger, især om kvinder.
 • Jeg laver mange af mine egne produkter – deo, læbepomader, serum og mist. Jeg glemmer tid og sted i et fantastisk duftuniverse.
 • Jeg spiser altid økologisk og har investeret i et vandfilter. Min mand arbejder med vand, så jeg ved en del om vores vandtilstand i DK. Pesticider er et problem. Jeg spiser kød fra græsfodret dyr og ikke for ofte, og går meget op i dyrvelfærd. Spiser fisk og kylling. Jeg undgår så vidt muligt forarbejdet mad fuld af raffinerede olier, da de fremmer inflammation. (Jeg synes det er synd for veganere, som spiser meget forarbejdet mad på markedet, for det er ikke fyldt med de bedste ingredienser) Jeg er blevet glad for vegetariske retter og forsøger at lave nogle gode retter.
 • Jeg er glad for rødvin og drikker et glas (og kun et glas) med min aftensmad. Ikke hver dag men ofte. Det er ren nydelse for mig og samtidig får jeg nogle gode antioxidanter.
 • Jeg styrketræner et par gange om ugen. Jeg forsøger at løbetræne, men jeg er begyndt at få ondt i min krop. Jeg foretrækker at gå lange ture i rask tempo.
 • Så elsker jeg makeup – naturlig og let makeup. Jeg synes unge kvinder er skønne uden makeup men når vi når op i en alder er det klædeligt med en frisk dagmakeup. Jeg gør det kun for mig selv. Jeg kan sagtens gå uden, men jeg kan godt lide at lægge en diskret makeup. Jeg hygger mig med det.
 • Jeg har altid solcreme på. Hele året uden undtagelse.

Hvilke bøger har ændret dit liv?

 • Excuse me, your life is waiting – the astonishing power of feelings” by Lynn Grabhorn
 • “The Seat of the Soul” by Gary Zukav
 • The Secret” by Rhonda Byrne

Hvad føler du at verden har brug for mere af?

Verden har brug for mere accept og mindre fordømmelse. Så mange mennesker er påvirket af, hvordan omverdenen ser dem og andre menneskers meninger. Folk skal have lov til at være den de er, uden at leve op til andres forventninger. Vi skal turde at give slip og følge vores hjerter. Jeg ved det er ønskescenariet og, at samfundet ikke altid tillader det. Det kræver mod at lave om på sit liv.

Vi har brug for et Time Out, ikke mindst kloden. Det har vi fået i kraft af Covid-19. Det har haft en høj pris, men det har også været godt for verdenen at trække stikket. Stress er en folkesygdom og vi lever i et præstationssamfund. Børn bliver konfronteret med det nu i en tidlig alder og det giver øget angst og usikkerhed. Vi har alt for travlt med at ”opnå” noget hele tiden. Man siger at materialismen er roden til alt ondskab.  Jo mere vi ejer, jo mere bekymret bliver vi.

Flere kvinder, som støtter hinanden og glæder sig over hinandens resultater og bedrifter.

So the world needs:

 • More acceptance and less judgement
 • Less material possession attachment
 • Less stress and better mental health
 • Less Slut-shaming. Women need to lift each other up and not break each other down.
 • A National Put Your Phone Away for one Day Day 😊

Hvilke 3 mennesker har inspireret dig mest i dit liv?

Mine døtre inspirerer mig hver eneste dag. Det er dejligt at opleve livet igennem deres øjne. Alt er nyt og spændende. Alle mine beslutninger påvirker deres liv.

Min mand. Han inspirerer mig i mit arbejde og kommer med en masse gode idéer. Han var en kæmpe støtte da gulvtæppet blev revet væk under mig. Han har altid troet på mig og hjalp mig igennem min livskrise. Det har vist mig hvor meget han elsker mig i min mørkeste tid. Han er stolt af min transition og hepper altid på mig.

Min bedste veninde ”T”. Vi har fulgt hinanden igennem op og nedture. Hun er en kæmpe inspiration og vi støtter hinanden uden forbehold, uden fordømmelse eller forventninger. Der er nogle venskaber, som ikke holder når det går godt for den anden. Det er ærgerligt, at nogle mennesker ikke under hinanden det godt.

Hvis folk gerne vil lære mere om dig, og støtte dig på nogen måde, hvor og hvordan kan de så gøre dette?

De kan besøge min hjemmeside på www.beautyhealth.dk eller følge mig på Instagram @beautyhealth.dk. Jeg er en nystartet virksomhed og værdsætter alle nye kunder. Så book en tid og oplev glæden ved Biopeeling og holistisk vejledning.

Tusinde tak Sharon for at dele ud af dit liv, og en masse skønne anbefalinger!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply