Health Personal

QUITTING BIRTH CONTROL PILLS #1

Som i måske, måske ikke, har læst i dette indlæg – så har jeg (i lang tid nu) gerne ville stoppe med at tage p-piller. Nu er det snart ved at være lige oppe over, jeg skal bare lige have investeret i sådan en maskine her efter jeg kommer hjem fra Thailand i oktober. Hvis man ikke vil bruge penge på sådan en maskine har jeg også hørt godt omkring app’en ‘Clue’.

Men jeg tænkte at jeg kunne lave en lille mini føljeton af min oplevelse med p-pille stop.

Her vil jeg først beskrive hvad jeg gør som forberedelse inden jeg stopper med pillerne for bedst muligt at balancere min hormonbalance, i forhåbning om at den ikke går for meget amok (for jeg vil virkelig gerne undgå ikke at få min menstruation i lang tid og også undgå vildt udbrud af akne – som er nogle af de bivirkninger jeg har læst om kan komme når man stopper med p-pillerne).

Herefter vil jeg efter noget tid komme med en opdatering om hvordan det hele er gået, og om jeg har haft nogle af ovenstående bivirkninger.

Hvis i selv har erfaring med p-pille stop og har gode tips og tricks, så må i endelig dele dem med mig i kommentarfeltet!

Forberedelse til p-pille stop

Jeg har læst mig frem til, at ens hormoner kan ryge fuldstændig ud af balance når man stopper. Hvilket jo giver rigtig god mening, eftersom de har været totalt påvirkede af en lille pille fyldt med hormonforstyrrende stoffer i så lang tid.

Derfor har jeg fundet ud af, at noget af det bedste man kan gøre, som forberedelse op til at man stopper, er at indtage noget der kan stabilisere ens hormoner.

Maca pulver
Maca kan hjælpe med at balancere ens hormoner og give fornyet energi. Det virker ved at regulere produktionen af de overordnede hormoner i hormonsystemet fra hypofysen.

Vitex Agnus Castus kostilskud 
Dette tilskud hjælper kroppen med at danne progesteron igen. Det er ofte dette som kroppen er i mangel af efter at have været på p-piller. Kosttilskuddet kan hjælpe på PMS-symptomer, menstruationssmerter og ømme bryster og kan være en god hjælp hvis man lider af hormonel akne.

Ro og afslapning
Udover dette, er der selvfølgelig også noget så simpelt som at tage det hele med ro og undgå stress. Stress kan påvirke kroppen virkelig meget, og kvinder der er meget stressede kan opleve at deres menstruation fuldstændig udebliver, og først kommer igen når de er afslappede og kan tage det hele med ro igen.

Jeg håber at du kunne bruge nogle af disse råd hvis du selv overvejer at stoppe med p-pillerne, og skriv endelig i kommentarfeltet hvis du også skal til at stoppe med dem!

Jeg vil selvfølgelig opfordre til at man undersøger sagen selv rigtig grundigt før man stopper, og at man beskytter sig på anden vis når man har sex, især hvis man ikke har en fast partner.

English:

As you may, or may not, have read in this blog post – then I’ve been wanting to (for a long time now) stop taking the pill. And now it’s almost time to stop, I just need to buy this machine when I get home from Thailand in October. If you don’t feel like spending a lot of money on this machine, I’ve also heard good things about the app ‘Clue’. 

But I thought that I would make a little serie of blog posts regarding my experience with stop taking the pill.

Here I will first share my preparations leading up to the stop in order to balance my hormone balance in the best possible way, in the hope of it not getting too much out of control (because I would really like to not having to live without my menstruation for too long or avoid getting serious acne – which are some of the side effects I’ve read people have suffered from when getting off the pill again). 

After a little while I will come with a little update about how everything has been going, and if I have gotten any of the side effects.

If you have any experience with stopping with the pill and have some good tips and tricks, please share them with me in the comment section!

 

Preparing for quitting the pill

I’ve read that your hormones can come completely out of balance when you stop taking the pill. Which makes good sense, considering that your hormones have been affected by this little pill filled with hormone disturbing stuff for such a long time.

I’ve therefore tried my best to find out of what to do as preparation before stopping with the pill, and that is to take something which can stabilize your hormones.

Maca powder
Maca can help balance your hormones and gives you new energy. It works by regulating the production of the superior hormones in the hormonal system from the hypophysis. 

Vitex Agnus Castus supplement 
This supplement helps the body to create progesterone again. This is often what the body is lacking after having been on the pill. The supplement can help on PMS-symptomps, menstruations pains and sore breasts and can be a good help if you suffer from hormonal acne. 

Quiet time and relaxation 
Besides the above, something as simple as taking it slowly and avoid stress is a major contributor in order to balance your hormones. Stress can affect the body tremendously, and women who get stressed can experience not to get their menstruation for a long time, and experience that it first comes back when they are relaxed again.

I hope you could use some of these tips, and if you are going to stop the birth control as well, leave a comment and we can share our experiences!

I of course want to recommend that you do your own research regarding this topic before quitting the pill, and I’ll recommend to use some other protection, especially if you do not have a permanent partner. 

Sources:
Balance i hormonerne efter p-pille? af Carolina Ellie 
The book ‘Taking charge of your fertility’

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  K. Jonsson
  September 26, 2017 at 9:56

  Spændende! Jeg går selv og overvejer at stoppe, så det glæder jeg mig til at følge med i 🙂

  • Reply
   Camilla Tromborg
   September 26, 2017 at 12:25

   Spændende! Jeg kan kun anbefale bogen ‘Taking Charge of Your Fertility’, og så tænker jeg også at jeg selv skal have læst “Womancode”, som også skulle komme med gode idéer til hvordan man balancere sine hormoner 🙂

 • Reply
  TRACK YOUR PERIOD - MENSTRUATION APPS - CAMILLA TROMBORG
  November 28, 2017 at 8:48

  […] you might know I’ve stopped taking birth control (the pill), because I did not want to disturb my hormonal balance anymore. And, I’m currently reading […]

 • Reply
  Julie
  November 30, 2017 at 16:35

  Jeg stoppede også med brugen af p-piller efter at have indset at det simpelthen var ved at ødelægge mit forhold. Jeg købte en Lady-Comp og har brugt den i nu ca. 10 måneder. Både min kæreste og jeg er begge meget glade for den beslutning jeg tog. Held og lykke med den 😉

  • Reply
   Camilla Tromborg
   December 1, 2017 at 9:43

   Hvor lyder det skønt! Jeg synes også allerede (og jeg er kun på 18. dag efter stoppet) at mit humør er blevet bedre 😀 Skønt at høre at I er glade for Lady-Comp’en – det bekræfter mig kun endnu mere i at det var et godt køb 😉

  Leave a Reply