Happiness Inspiration

Tal pænt om dig selv og få et bedre selvværd

Jeg tror på at de ord og tanker vi gør os, er med til at skabe dem vi er.

Dette gik først rigtigt op for mig da jeg engang i 2.G læste en bog (The Secret), som gjorde mig opmærksom på, at hvis jeg tænker dårligt om mig selv – for eksempel, hvis jeg står op om morgnen og kigger mig i spejlet og tænker ’herre Gud, hvor ser du dog ud’ (altså, på den dårlige måde) – så går dette direkte ind og påvirker hele mit selvværd. Det dårlige er, at når man først er begyndt på de negative tanker, så kan det være svært at komme ud af.
Men det handler simpelthen bare om tilvænning.Skærmbillede 2016-02-21 kl. 20.46.18

Bliv opmærksom på hver gang du skal til at tænke noget negativt om dig selv – stop dig selv – lige der hvor din tanke er ved at begynde, og smid den væk. Prøv i stedet for at erstatte den med en positiv tanke (’hvor er du smuk i dag’). Det kan godt være at du ikke selv føler tanken 100 %, men den positive omtale om dig selv, er meget bedre end den negative tanke du skulle til at tænke.

Vejen frem er at gøre dette til en vane. Prøv, hver morgen når du står op og gør dig klar til en ny dag, at sige en masse søde, kærlige og positive ting til dig selv. Kig på dig selv i et spejl, smil til dig selv og prøv at tro på hvad du fortæller dig selv.
Du fortjener at være glad’, ’du gør det fantastisk’, ’du ser godt ud i dag’, ’nyd hvert sekund i dag’. Det kan selvfølgelig være svært ikke at tænke nogle negative tanker engang imellem, men hvis du begynder at blive mere opmærksom på dine tanker (og altså det som er med til at skabe dig og dit selvværd), så vil du også hurtigere bemærke når de negative tanker er på vej. Og det er også okay at de kommer engang imellem, men prøv så ofte du kan at stoppe dem inden du begynder at tro på dem og lade dem blive en del af dig.

  • Stå op hver dag og tænk en masse positive tanker om dig selv
  • Kig på dig selv i spejlet, smil og prøv at tro på hvad du siger om dig selv
  • Gør det til en vane at prøve at erstatte alle negative tanker, med en positiv en i stedet

Du vil hurtigt bemærke, det kunne jeg i hvert fald da jeg begyndte på dette, hvor meget mere livsglæde du får, og ikke mindst, hvor meget bedre selvværd du får.

Jeg tror også på, at jo gladere man er for sig selv (og dette handler ikke om det fysiske udseende og selvtillid, men om at acceptere sig selv som man er), jo bedre er man også til at se det positive i andre mennesker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply