Environment Sustainable & Conscious living

TRYING TO LIVE ZERO WASTE

Efter at være blevet max inspireret af Lauren Singer (og tonsvis af andre seje zero waste mennesker), er jeg blevet virkelig hooked på at dette er noget jeg vil gøre en indsats med. Vi producerer så meget skrald hver evig eneste dag, og det skader vores planet. Det vil jeg gerne gøre noget ved, og jeg kan begynde med at reducere mit plastic forbrug.

Jeg er allerede begyndt at kigge på en masse forskellige steder i København hvor jeg kan handle madvarer uden at skulle bruge plastic (fx LØS market, Torvehallernes frugt og grønt boder, ASA spices) og produkter til kroppen (Isangs) – og jeg glæder mig til at skulle besøge disse butikker! Derudover er der de simple hverdagsting som man kan begynde at tænke over. Dette indebærer fx at tage sine egne stofposer med sig når man handler ind, at tage et glas med sig hvis man skal have smoothie, juice, te eller kaffe to-go, at tage sin egen vandflaske med sig og fylde den op. Der er så mange ting man kan gøre i sin hverdag, små ting, men som på den lange sigt gør en stor forskel!

Jeg vil nok komme til at skrive mange flere indlæg omkring dette, for jeg er stadig helt grøn i det, og vil gerne dele (og måske inspirere) mine erfaringer med jer.

I går prøvede jeg for første gang at tage mit eget glas med hen til en butik, hvor jeg bad om at få min juice i glasset. Det fik jeg også, men da der var for meget juice fik jeg resten af juicen i en plastic kop ved siden af. Det var så ikke så vellykket, men så ved jeg da at jeg næste gang skal have et større glas med. Igen i dag failede jeg også. Jeg var nede og købe ind og valgte bevidst ikke at proppe mit frugt og grønt i en plastic pose, men da jeg så betalte ved kassen proppede kassedamen mit frugt og grønt i plastic poser. Så man skal altså virkelig være opmærksom, for der er plastic alle vegne.

Jeg håber ellers at I alle har det skønt! Det er hundrede år siden jeg sidst har tjekket ind, for jeg er i fuld gang med eksamensforberedelserne. Men jeg har SÅ mange idéer til blog indlæg, så glæd jer – og indtil da, så opdaterer jeg jævnligt på min Instagram.

After having gotten very inspired by Lauren Singer (and a lot of other cool zero waste people), I’ve gotten really hooked on trying to do something about producing less trash myself. We produce so much trash each and every single day, and it is hurting our planet. I want to do something about that, and to begin with I can try to reduce my plastic consumption.

I’ve already started looking into different places in Copenhagen where I can buy groceries without using plastic (fx LØS market, Torvehallerne, ASA spices) and products for the body (Isangs) – and I cannot wait to pay a visit to these stores! Besides that there are the simple everyday things which you can start to think about. Fx bringing your own reusable bag when going to buy groceries, bringing a glass jar with you when you want a smoothie, juice, tea or coffee to-go, or bring your own reusable water bottle with you to fill up. There are so many things you can do in your everyday, small things, but which matters in the long run!

I’m probably going to write a lot more posts about this, because I’m still very green to this, and I want to share (and maybe inspire) my experiences with you.

Yesterday I tried bringing my own glass jar with me to a store to get my juice in it. And I did get it in the glass, but there was too much juice and I therefore got the rest in a plastic cop. Not so successful, but at least I have learned to bring a bigger glass jar next time. Today I failed once again. I went to buy groceries and I did consciously not put my fruits and vegetables in a plastic bag, but then went I went to pay, the cashier lady putted my fruits and greens in a plastic bag. So you really have to pay attention, because there is plastic everywhere.

I hope that you are all doing wonderful! It’s been so long since I’ve made a blog post, and that is because I’m busy with exam preparations at the moment. But I have SO many ideas for blog posts, so look forward to that – and until then you can check out my Instagram where I update more often.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply