Health Inspirering people

U-TURN – CURE YOURSELF

I går var det afslutningen på programmet U-turn med Chris MacDonald som blev sendt på DR1. Min kæreste og jeg har fulgt med i programmet fra første afsnit, og er i den grad fan af Chris MacDonald og den forskel han gør, og ikke mindst han amerikansk-danske accent (“medicin-freeee”).

Hvis du ikke aner hvad U-turn programmet går ud på, så lad mig lige introducere dig til det.
Programmet handler om at man følger 6 deltagere som alle har type 2 diabetes (dvs. den diabetes form som man typisk får som følge af en dårlig livsstil). Programmet handler så om at disse deltagere, sammen med Chris som deres coach, skal træne en masse og spise sundere og prøve at skære ned på det høje forbrug af piller, som de må indtage pga. deres sygdom.

Det var en brav kamp for deltagerne, og flere af dem havde det meget hårdt undervejs. Men de formåede i stor stil at træne en masse og få omlagt deres kost og få nogle sundere vaner. Hele forløbet varede et år, og ud af de 6 deltagere blev 4 af dem helt frie for at skulle tage deres piller, og de sidste 2 kom ned på kun at skulle tage en pille om dagen. De var allesammen startet ud med at tage op til flere piller dagligt, så det var intet mindre end fantastisk at se denne kæmpe forandring der var sket med dem.

Jeg var allerede fuldt overbevidst om at sund mad og motion kan gøre mirakler for os, og jeg tror virkelig på at man kan helbrede sig selv ud af mange sygdomme og skavanker, blot ved at ændre sin kost og dyrke noget mere motion. Men derfor er det stadig mega inspirerende at se nogle mennesker opnå fantastiske resultater, og man kan håbe på at det kan inspirere andre mennesker til at gøre det samme – og at det kan få sygdomsvæsenet og regeringen til at fokusere mere og mere på at vejlede folk i bedre kost og motion, istedet for at udskrive en masse recepter.

Alle afsnittene af U-turn programmet (der er 9 i alt af 30 minutter hver) kan ses på DR’s hjemmeside.

This post is about a Danish television serie, therefore I will not go into much depth about it in English. But it’s about 6 people suffering from type 2 diabetes because of their lifestyle. The Danish/American coach Chris MacDonald will  throughout a whole year help these people to change their life – by making them eat healthier and exercise more, and hopefully get rid of their diabetes medication. 4 out of 6 ends up getting completely off their medication, and the last 2 only have to take 1 pill each day, compared to when they all began and they all took many pills each day. It’s amazing what eating healthy and exercising can do, and I truly believe that you can cure a lot of illnesses by doing just that.

Read also: Make being healthy easy for yourself

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ida B
    March 4, 2017 at 8:51

    Uh, den serie må jeg vist i gang med! 😀

  • Leave a Reply