Health

WHY I TRY NOT TO TAKE PANODILS ANYMORE

Jep, i dag skal det handle om smertestillende piller (panodiler og andre former for det). Jeg har nemlig igennem det sidste års tid fået hovedpine næste hver gang jeg fik menstruation, og det var efterhånden bare blevet en vane at jeg snuppede en panodil når jeg kunne mærke at hovedpinen var ved at være der. Dette har så resulteret i, at jeg igennem de sidste mange måneder har indtaget i hvert fald 1-2 panodiler hver eneste måned. Det var ikke noget jeg tænkte så meget over i starten, men stille og roligt begyndte jeg at tænke at det ikke var særlig fedt at skulle tage piller hele tiden, og at det jo egentlig ikke burde være nødvendigt at skulle tage smertestillende, men at min krop burde kunne fikse sig selv. Og jeg syntes egentlig det var fjollet at jeg går så meget op i sundhed ellers, men at jeg intet havde imod at tage smertestillende, som ikke ligefrem er hvad man kan kalde naturligt.

Så jeg begyndte at researche lidt på emnet. Og jeg blev hurtigt klar over, at når jeg fik hovedpine, var dette jo et tegn fra min krop, om at noget var galt – det kunne enten være at jeg ikke har drukket nok vand i løbet af dagen, at jeg bare har haft alt for meget om ørerne og ikke har slappet af eller noget helt tredje. Så nu prøver jeg altså at lytte og mærke efter. Hvad mangler min krop? Er den for træt? Er den tørstig? Og så prøver jeg på bedste mulige vis at imødekomme dens behov.

Jeg læste også forleden dag, i Mille Dinesens bog ‘Min egen vej’, at “82.000 danskere har udviklet kronisk hovedpine som følge af deres forbrug af hovedpinepiller“. Da jeg læste dette var jeg mildest talt i chok, og da jeg læste op på dette, fandt jeg hurtigt ud af, at man ved at tage hovedpinepiller kan blive nærmest afhængig af dem, fordi de blot medbringer endnu mere hovedpine.

Blot lidt stof til eftertanke. Det var ikke noget jeg overhovedet havde skænket en tanke før, og måske du heller ikke havde. Husk at lyt til din krop, den ved nøjagtig hvad du har behov for.

Hermed ikke sagt, at panodiler og andre smertestillende piller ikke kan være nyttige engang imellem. Nogle gange får vi jo så mange smerter, at det er helt udholdeligt. Men overordnet set, så burde kroppen kunne klare det meste. Vi skal bare huske at lytte efter og mærke hvad den har behov for, og så sørge for at give den det. Ro, vand, mad – hvad end det nu kan være.

Yes, today it’s going to be about painkillers in the form of pills (pandodils etc.). I’ve throughout the last year had headache almost every time I got my menstruation, and it started to become a habit for me just to take a pandit every time I felt the headache coming closer. This was not something I thought so much about in the beginning, but slowly I started to think that it wasn’t really fun to have to take pills all the time, and that it actually shouldn’t have to be necessary to take painkillers, but that my body should be able to heal itself. And I thought it was kind of stupid that I care so much about health otherwise, but that I had nothing against taking painkillers, which aren’t really natural at all.

So I started doing some research upon this topic. I quickly realized, that when I got a headache, this was a sign from my body, that something was wrong – it could be that I hadn’t gotten enough water throughout the day, or that I had been too busy and hadn’t relaxed or something else. So now I really try to listen and feel my body. What does my body need? Is it too tired? Too thirsty? And then I try to meet its needs.

The other day I read Mille Dinesens’ book ‘Min egen vej’ (Danish book), and it said that “82.000 Danish people have developed chronic headache as a result of their intake of headache/pain killers“. When I read that I was in chock, and when I read more about this, I quickly discovered, that by taking painkillers you can become addicted to them, because they only bring more headache to you in the long run. 

Just some thoughts I wanted to share. I hadn’t given this topic a thought at all before, and you might not have either. Remember to listen to your body, it knows exactly what you need.

Relevant articles: 
The silent addiction to everyday painkillers
Paracetamol: not as safe as we thought?
Does paracetamol do you more harm than good?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply