Health Holistic beauty & skincare

Why you should choose natural products

Skærmbillede 2016-04-29 kl. 10.58.52I dag ville jeg gerne snakke lidt om det med at vælge så naturlige produkter som muligt, for ens krop og ens sundheds skyld. Jeg har igennem mange år – især i mine teenage år – prøvet alverdens produkter til min hud, krop og hår. Jeg ville gerne have fin hud og alle ‘pige magasinerne’ reklamerede om det ene og det andet hud produkt, og da man ikke vidste bedre prøvede man nærmest det hele for at få det til at virke – det gjorde det bare ikke rigtigt. Så ville jeg gerne have lysere hår, så i en årrække fik jeg lavet lyse striber i mit hår, og det var jeg også virkelig glad for på daværende tidspunkt – indtil at mit hår til sidst begyndte at blive så tørt af det, at jeg besluttede mig for at stoppe med det, da det virkelig slider på ens hår.

I takt med at jeg har læst og lært mere og mere omkring sundhed i form af hvad man bør spise af mad for at få en sundere krop, har jeg også lært at det man spiser også er med til at få en sundere og en flottere hud (og hår). Efter at være blevet mere opmærksom på dette, er jeg også blevet mere opmærksom på, at det jeg også propper udenpå min hud, krop og hår, er lige så vigtigt som det jeg propper i min krop. Huden er et stort organ, og den optager også det du propper udenpå den – om det så er make-up, cremer, renseprodukter, hårprodukter osv.

Derfor er jeg gået igang med, vigtigst af alt, at spise meget sundere for min sundhed og min huds skyld. Men, jeg er også begyndt at erstatte alle mine ansigts-, hud- og hår produkter med de mest naturlige produkter, for netop at passe bedst muligt på min krop. Jeg er stadig relativ ny i det hele og ved endnu ikke helt hvilke ting man præcist bør undgå når man læser ingrediens lister på ens produkter, derfor prøver jeg at vælge nogle mærker som jeg ved er naturlige (oftest nogle der forhandles i helsekost butikker) og også gerne nogle mærker som er veganske, fri for parabener og parfume.

Today I want to talk a bit about the importance of choosing as natural products as possible, for your body and your health. I have through many years – especially my teenage years – tried so many different products for my face, body and hair. I always wanted to have beautiful skin and all the girl magazines advertised about hundreds of products, and when you didn’t know any better at that time, you just tried almost anything to make it work – and it just didn’t. 
Then I wanted to have lighter hair, so for a couple of years I got some light hair stripes in it and I was really happy for it at that time – until my hair started to get really dry, and I decided to stop with getting it colored, since it is really damaging for your hair.

While I read and learn more and more about health in connection to what you should eat to get a healthy body, I have also learned that what you eat is helping you to get a healthier and more beautiful looking skin (and hair). After being aware of this, I have also started to get more aware of that what I put on the outside of my skin as well is just as important as what I put inside of my body. The skin is one big organ, and it consumes what you put on it from the outside as well – even if it is make-up, moisturizers, cleansing products, hairproducts etc.

Therefore I have begun to, most important of all, eat healthier for my health and for my skin’s sake. But I have also started to replace almost all my face-, skin- and hair products with more natural ones, to take good care of my skin and protect it. I am still new in all of this and I still do not know exactly what to avoid when reading the ingredient list on the products, therefore I am trying to choose brands which I know is very natural (often I find these brands in health stores) and also brands which are cruelty free, free from parabenes and parfumes.

What do you think about choosing natural products for your skin? And if you do so, which products can you recommend? I would love to hear about new natural products!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply